במשך שנים טענתי שנטוורקינג עסקי מוצלח מבוסס על בניית מערכות יחסים עם החברים ברשת הקשרים שלכם. בנוסף לנוכחות קבועה במפגשי נטוורקינג, חובה לקיים פגישות 1ל1 עם שאר החברים מחוץ למפגשים הקבוצתיים.
הפגישה האישית מאפשרת לכם לרכוש הבנה עמוקה יותר של העסק, המוצרים, השירותים והלקוחות של חבריכם לקבוצה, וללמוד איך תוכלו להפנות אותם לאנשים שאתם מכירים. והיא גם תאפשר להם לעשות את אותו דבר עבורכם.
למרות זאת, יש מי שמסרבים לקיים פגישות 1ל1 עם שותפי הנטוורקינג שלהם. בשיחה עם טיפני קלוג, מתאמת הדרכת קבוצות של BNI בדרום מערב פלורידה, ארה"ב, דנו בשאלה: מתי בסדר לסרב לפגישת 1ל1?
ובכן, התשובה היא: אף פעם לא. אף פעם לא בסדר לסרב לפגישת 1ל1 – כלומר, בהנחה שאתם עדיין רוצים לקבל הפניות מאותו חבר.
למה מיועדת פגישת 1ל1?
הפגישה מיועדת לבניית מערכות יחסים עם חברינו לנטוורקינג – להתקדם בתהליך הנמ"ר ®
מנראוּת, לאמינוּת, לרווחיוּת. אם אנחנו מסרבים לפגישת 1ל1, אם אין לנו פנאי לשותפי הנטוורקינג שלנו, מערכת היחסים נבלמת. תחשבו על זה: אם אין לכם פנאי ל-1ל1 איתי, איך יהיה לכם פנאי לטפל בהפניות שאני רוצה להעביר לכם?
חוץ מזה, לעולם אין לדעת מה יכול לצאת מפגישת 1ל1, גם אם נדמה לכם שאין לאותו אדם מה לתרום לכם. פעם הלכתי לפגישה עסקית וישבתי ליד תלמידת קולג'. בהתחלה חשבתי, "נו באמת, מה אני יושב ליד הסטודנטית הזו? יש כאן מספיק אנשי עסקים שהייתי מעדיף לשבת לידם." ואז חשבתי לעצמי: "טוב, חביבי, תתאפס על עצמך. אתה מומחה בנטוורקינג, אז תעשה נטוורקינג עם הסטודנטית הזו." אז שאלתי אותה כל מיני שאלות וגרמתי לה להיפתח.
ונחשו מה קרה. אחרי הפגישה ניגש אליי אחד מאנשי העסקים והודה לי. שאלתי אותו על מה. הוא אמר, "אף אחד אף פעם לא מדבר עם הבת שלי ככה. כולם תמיד רוצים לשבת ליד אנשי העסקים. אבל אתה גרמת לה להיפתח, ואני מעריך מאוד את מה שעשית." בסופו של דבר יצרתי קשר טוב עם האב, אחרי שבקושי שוחחתי אתו. אין לדעת למה פגישת 1ל1 יכולה להוביל.
טיפים שיקלו עליכם להגיד "כן"
קבעו את הפגישה זמן רב מראש. מצאו מועד שנוח לשניכם. פגישות 1ל1 תמיד מוצלחות יותר כשלשני המשתתפים יש זמן להתכונן.
- קבעו את הפגישה מחוץ לעונה העמוסה שלכם. כולנו מבינים שתקופות מסוימות בשנה עמוסות לאנשי מקצוע מסוימים, כגון רואי חשבון בזמן הדו"ח השנתי ובעלי חנויות בתקופת החגים. אנשים מעריכים את זה כשאנחנו מכבדים את אילוצי הלו"ז שלהם.
- קבעו לפגישה מטרה ומבנה. אפשר לשאול: מהי המטרה בפגישה הזו? מה אנחנו רוצים להשיג? השימוש בחילופי הממת"ק הוא כלי עוצמתי ביותר לפגישת 1ל1 ראשונה עם שותף נטוורקינג.
- תאמו כמה פגישות 1ל1 באותו יום ובאותו מיקום. זה יחסוך לכם זמן נסיעה למקומות שונים בימים שונים. אפשר גם לקבוע פגישות אונליין אחת אחרי השנייה. בחרו יום או יומיים בשבוע, ושריינו זמן לפגישות עם שותפיכם להפניות.
- כשמישהו מבקש פגישה אתכם, זה בסדר לשאול אותו על מה הוא רוצה לדבר וכמה זמן זה ייקח לדעתו. קביעת סדר יום לפגישה תעזור לכם להחליט כמה מוקדם אתם רוצים לקבוע את הפגישה, ואם אתם זקוקים ל-1ל1 או רק לשיחה קצרצרה.
העניין בנטוורקינג עסקי הוא להשקיע זמן בבניית מערכות יחסים אותנטיות ואמינות. הקדשת זמן ומאמץ להכרת שותפי הנטוורקינג שלכם, פגישות 1ל1 יעילות שמייצרות הפניות, הם המפתח להצלחה בנטוורקינג.
ד"ר איוון מייזנר, המכונה "אבי הנטוורקינג המודרני" על-ידי CNN הוא סופר שספריו מופיעים ברשימת רבי המכר של ה- New York Times .
ד"ר מייזנר הוא המייסד ומנהל החזון הראשי של BNI (www.bni.com), – ארגון הרישות העסקי הגדול בעולם.
ניתן לעיון בספרו החדש:
Who’s in Your Room, The Secret to Creating Your Best Life ב-Amazon.com