הרגלים נוצרים כי המוח מנסה להתייעל ולחסוך במאמץ בכל רגע נתון. כשהוא לא צריך להקדיש משאבים לדברים "שוליים" כמו הבחירה מה ללבוש ומה לאכול, המוח פנוי להשקיע בדברים "משמעותיים"… המוח מנסה להפוך להרגל כל פעולה שחוזרת על עצמה, ולכן להרגלים יש השפעה עצומה על החיים והשגרה ( צ'רלס דוהיג בספרו "כוחו של הרגל")
לנהל עסק משמעותו אין סוף של פעולות יומיומיות. חלק מהפעולות הם אוסף של הרגלים חוזרים, שאתם עושים שוב ושוב, כל יום מחדש. ככל שתהפכו את הפעולות היומיומיות שלכם להרגלים קבועים שיפנו את המוח ואת הרעשים היומיומיים כך תהיו פנויים לקדם את העסק שלכם.
שלב 1 – יצירת הרגלים יומיומיים שיפנו לכם זמן לדברים החשובים
הנה כמה מההרגלים שאני גיבשתי לעצמי וממליצה לכם לאמץ:
- הבגדים מוכנים מראש: הכינו לילה קודם את הבגדים ליום המחרת ותחסכו את הזמן שאתם בוהים בארון כדי להחליט מה ללבוש. חישבו כמה זמן זה מבזבז לכם מדי יום.
- התחילו את היום עם תכנון: הקדישו 10-15 דקות בבוקר לתכנן את היום שלכם. כתבו את המשימות החשובות ביותר והציבו לכם סדר עדיפויות.
- קבעו מטרות יומיות: שימו לעצמכם מטרות ברורות ומדידות לכל יום שניתן להעריך בזמן. זה יעזור לכם להישאר ממוקדים ולהרגיש סיפוק מההתקדמות. לדוגמא, "לסיים את המייל/ דו"ח/ הצעת מחיר עד השעה 12:00".
- ארוחות: הכינו מראש את מה שתאכלו בבוקר ובצהרים. זה יפתור לכם הסחות דעת יומיומיות ושיחות של "מה נאכל היום לצהרים" וגם יחסוך לכם לא מעט כסף.
אוסף ההרגלים האלו יכול להישמע לכם מאולץ או לא נוח. גם אני חשבתי כך בהתחלה עד שזה הפך להיות חלק מההרגלים הקבועים שלי. הם לא רק חסכו לי זמן אלא גם הורידו ממני לחץ מיותר. אותו הדבר חשוב שתיישמו גם בספורט, בדיאטה וגם בניהול העסק שלכם.
שלב 2 – חזרה על הדברים החשובים שמביאים את ההצלחה
השלב השני הוא חזרה על אותן פעולות שהביאו לכם את ההצלחה עד שיהפכו להרגל.
מחקרים שנערכו בין השנים 2002-2007 במספר אוניברסיטאות שונות בארה"ב מצאו שכ-45% מכל ההחלטות, הפעולות וההתנהגויות שלנו ביום יום מבוססות על הרגלים – ולא על תהליך חשיבה וקבלת החלטות מסודר כמו שאנחנו נוטים לחשוב. כמעט מחצית מהשגרה והחיים שלנו מתנהלים באופן "אוטומטי" וללא מחשבה, על בסיס החלטות שלקחנו במודע בעבר וחזרנו עליהן מספיק עד שהן הפכו להרגל.
כשחוזרים על פעולות שוב ושוב הן נהפכות להרגל ואח"כ לדרך חיים.
4 מחויבויות נדרשות מחברי BNI כדי להגדיל את העסק שלהם. מחויבות היא מילה מלחיצה שיכולה לייצר תחושה מעיקה עד כי לעיתים אני נשאלת למה BNI כל כך "נוקשה"?
אבל המחויבויות הן חלק מההצלחה של השיטה שעובדת כבר 40 שנה בכל העולם ומגדילה את העסקים של החברים בארגון. איך להפוך את המחויבויות להרגל? חוזרים עליהן שוב ושוב, עד הן הופכות להיות חלק טבעי בחיים.
- המחויבות הראשונה היא הנוכחות השבועית. בהתחלה יכול להיות מאתגר או פחות נוח לקום מוקדם פעם בשבוע, אך עם הזמן חברים מדווחים שיש להם יקיצה טבעית עוד לפני השעון המעורר ופרפרים בבטן לקראת המפגש
- המחויבות השניה היא לפגישות אישיות. פגישות עם חברי הקבוצה מחוץ למפגשי הקבוצה נקראות פגישות 1ל1 ומטרתן להכיר ולהעמיק את היחסים. כדי שהמחויבות תהפוך להרגל שריינו ביומן זמן קבוע, "סלוט" קבוע, בזמן הזה תקיימו לפחות 2-3 פגישות שבועיות ולא שום דבר אחר חוץ מפגישות אישיות.
- המחויבות השלישית היא יצירת הפניות. פגישות 1ל1 יעזרו לכם להבין איזה הפניות החברים לקבוצה העסקית שלכם מחפשים וצריכים, והחברים יבינו איזה הפניות אתם מחפשים. אנשים חוטאים בהערכת יתר של הזיכרון שלהם לכן חשוב להקפיד לרשום בכתב את הבקשות. שריינו ביומן יום ושעה קבועה שבה אתם חוזרים לרשימות שלכם וממש מחפשים בצורה אקטיבית את מי לחבר עם החברים שלכם בקבוצה.
- המחויבות הרביעית היא להביא אורחים למפגשים. לאורחים זו הזדמנות להציג את העסק שלהם בפני עשרות אנשי עסקים מקומיים ולחברים יש הזדמנות להציג את עסקיהם בפני האורחים. ידוע ש 52% מהאורחים עושים עסקים עם החברים שהם פוגשים. אם תעשו לעצמכם הרגל להזמין בעלי עסקים ועצמאים להתארח בכל פעם שאתם פוגשים אותם תשתפרו עם הזמן והם יודו לכם על כך.
נשמע פשוט, לא? השיטה אכן פשוטה אך הביצוע לא תמיד קל.
ההרגלים שיצרתם בפעולות האלו הביאו אתכם להצלחה שלכם. אם הפסקתם לקבל את התוצאות כדאי שתבדקו איזה פעולות הפסקתם לעשות.
האם אתם יכולים לזהות מהם הדברים שאתם עושים שמביאים לכם את ההצלחה? מהם הדברים שאתם עושים שוב ושוב במסגרת BNI, או הפעולות שאתם עושים שוב ושוב בעבודה שלכם או בחיים? פעולות שלמרות שהן חוזרות על עצמן עד כדי שיעמום, הם אלו שהביאו אתכם להצלחה?
אשמח שתכתבו לי תגובות, הערות, הארות ושאלות לגבי מה שכתבתי.
אם אתם רוצים לשתף מה ההרגלים שמביאים לכם הצלחה
כיתבו לי [email protected] או הגיבו בבלוג
טורים נוספים ניתן למצוא בבלוג שלי – media.bni.co.il/blog
שלכם,
ירדן נוי
מנכ"לית BNI