בנטוורקינג עסקי, אמון הוא אחד הגורמים הקריטיים במתן וקבלת הפניות. זכרו, העיקר הוא לא מה אתם יודעים או את מי אתם מכירים, אלא עד כמה אתם מכירים. בעידן הדיגיטלי התזזיתי שלנו, האפשרות של שיחה אמיתית עם אדם אמיתי עשויה להרתיע אותנו (ולפעמים אנחנו מגלים שכבר שכחנו איך לעשות את זה…).
מה שרבים לא מבינים זה שחובה עליהם לשתף מידע אישי עם חברי הרשת שלהם לפני שהם יוכלו לצפות להפניות עסקיות מחברי הרשתות של אחרים.
לפיכך, אני רוצה לקחת רגע ולדון במשהו שמבחינתי הוא אחת מאבני היסוד של נטוורקינג, ושיטה נפלאה להתחיל לבסס אמון מול שותפי הפניות פוטנציאליים: חילופי הממת"ק. כשאתם מגיעים לפגישה אחד-על-אחד דרך נטוורקינג, חשוב לנטוע את יסודות הקשר באופן אפקטיבי שיחסוך לכם זמן. הממת"ק הוא התשובה המושלמת לזה.
הממת"ק הוא ראשי תיבות של הישגים, מטרות, מומחיות, תחומי עניין, קשרים. בכדי שהשיחה תזרום והקשר יתחיל להירקם, אני ממליץ לכלול הן שאלות מקצועיות והן שאלות אישיות: כשכימיה נוצרת מתוך עניין לא-עסקי, קל לנו יותר להתחבב על הזולת – אנחנו חברים, ולא רק באים למכור לו.
חמשת מרכיבי הממת"ק
הישגים:
אילו פרויקטים גדולים השלמתם בעסק שלכם או כשכירים? מהם ההישגים שלכם כסטודנטים או כהורים? האם זכיתם בפרס או בהכרה ציבורית כלשהי? זה יכול להיות העובדה שלמדתם שפה זרה או שאתם יודעים לאפות לחם ביתי.
מטרות:
מהם היעדים שהכי חשובים לכם? מהן הבעיות שאתם מבקשים לפתור? כן, מותר לכלול פה את היעדים הכלכליים והעסקיים שלכם, וכן יעדים אישיים וחינוכיים.
מומחיות:
במה אתם מצטיינים? מהם התחומים המקצועיים שבהם אתם מתמחים או מתבלטים? יש לכם תעודות בתחום שלכם? האם אתם טובים בלתקשר עם הצוות שלכם? אל תשכחו לשתף את המידע הזה וכן ללמוד על הכישרונות והיכולות של חברי הרשת שלכם.
תחומי עניין:
מה אתם באמת נהנים לעשות? לאיזו מוזיקה אתם אוהבים להאזין, אילו תחביבים אתם הכי אוהבים, באיזה ספורט אתם אוהבים לשחק או לצפות? איפה אתם מתנדבים? בני אדם בדרך כלל יעדיפו לבלות זמן עם אנשים ששותפים לתחומי העניין שלהם.
קשרים:
כולנו, כולל כל אנשי הקשר שלנו, חברים בשלל רשתות שונות. מקבוצות של עמיתים למקצוע לקבוצות קהילתיות, מאיגודים שכונתיים לקבוצות הורים-מורים בבית הספר של הילדים – כולנו שייכים למגוון קבוצות.
איך להשתמש בהממת"ק
אפשרות אחת היא לדבר בתורות – בקשו מהם לדבר על ההישגים שלהם, ואז דברו על שלכם, וכן הלאה עם המטרות ועם כל השאר. אפשר גם לרשום סיכומים לשימוש בעתיד, ולשרבט רעיונות על איך אפשר לעזור לאדם השני.
בפעם הראשונה שמשתמשים בהממת"ק בפגישה עם שותף נטוורקינג, זה עשוי להרגיש קצת מסורבל. אבל ככל שתתמידו, כך תתרגלו לשיטה. התחילו בלתרגל את חילופי הממת"ק עם מישהו שאתם כבר מכירים ומרגישים אתו בנוח – התשובות שלו עשויות להפתיע אתכם! קחו את הזמן כשאתם רושמים את התשובות שלכם, וחשבו עליהן לעומק. אולי אפילו תלמדו משהו חדש על עצמכם.
הממת"ק מונה חמישה סעיפי מפתח שחבריכם לרשת חייבים לדעת עליכם לפני שתוכלו לצפות מהם להעביר אליכם הפניות. על אותו משקל, אתם חייבים לדעת את אותם חמישה דברים עליהם בכדי להשיב טובה ולהפוך לשותפי הפניות. השקיעו מזמנכם בשיחות תכליתיות ובשיתוף מידע עם חבריכם לרשת, ותוכלו לבסס יחסי אמון נהדרים.
האם יצא לכם להשתמש בהממת"ק?
כיצד הוא סייע לנטוורקינג העסקי שלכם?
ד"ר איוון מייזנר, המכונה "אבי הנטוורקינג המודרני" על-ידי CNN הוא סופר שספריו מופיעים ברשימת רבי המכר של ה- New York Times .
ד"ר מייזנר הוא המייסד ומנהל החזון הראשי של BNI (www.bni.com), – ארגון הרישות העסקי הגדול בעולם.
ניתן לעיון בספרו החדש:
Who’s in Your Room, The Secret to Creating Your Best Life ב-Amazon.com