לעיתים קרובות אנשים שואלים אותי, "איך אפשר לשמור על קשר או לחזור להיות בקשר עם אנשים אותם לא ראיתי, או איתם לא דיברתי בזמן האחרון?"
התחילו בהתחייבות להשתפר בתחום זה. יש פתגם סיני מדהים שאני ממש אוהב – "מתי הזמן הטוב ביותר לשתול עץ אלון? התשובה היא – לפני 20 שנה. מתי הזמן השני הטוב ביותר? – עכשיו!"
אז הנה 7 האסטרטגיות שיסייעו לכם להשתפר בתחום זה – עכשיו.
אם אינכם יכולים לבצע את כולן – עשו מה שנותן לכם תוצאות.
1. מיינו את הרשימה שלכם. אתם לא יכולים לשמור על קשר עם כולם. עם מי אתם רוצים לוודא שאתם נשארים בקשר, ומדוע? הסיבה יכולה להיות אישית, או מקצועית. בכל אופן, צרו רשימה שבה אתם רוצים להתמקד.
2. השתמשו במערכת שהם משתמשים בה! זה לא חייב להיות פייסבוק או לינקדאין – השתמשו בפינטרסט או תוכנות אחרות, סנאפצ'ט, ווטסאפ – מה שלא יהיה שהם משתמשים בו. כל אחד מילדיי משתמש במערכת אחרת. אם אני רוצה ליצור קשר איתם – אני חייב ללכת למקום בו הם נמצאים. עבור בתי הבכורה, האמצעי הוא הודעות טקסט או שיחות טלפון. עבור בתי השנייה, זה ווטסאפ או הודעות טקסט. עבור הבן שלי, זה משחק רשת בשם "סטים" (Steam). יש לי עמיתים עסקיים שיוצרים איתי קשר רק בפייסבוק או לינקדאין. אחרים עושים זאת אך ורק בדואר אלקטרוני. המפתח כאן הוא – ללכת למקום שבו מסתובבים האנשים איתם אתם רוצים לדבר.
3. השתמשו בפלטפורמות של מדיה חברתית. נצלו לטובתכם את פייסבוק, לינקדאין או טוויטר בכך שתשתפו חדשות ותקראו עדכונים מבלי שתצטרכו ליצור קשר עם אנשים באופן אישי. המדיה החברתית היא מדהימה. במקום להתחיל את שיחת הטלפון הבאה ב-"מה חדש", אתם יכולים לקפוץ ישר ל-"הסתפרת!" "החלפת עבודה!"
4. מעת לעת, השתמשו בדואר זוחל! כן, אלוהים אדירים, שלחו מכתב או כרטיס ברכה. זה כל-כך "מיושן" וכמעט מובטח שמישהו יתייחס ויקרא את זה.
5. שיחוח (צ'אט) ברשת/סקייפ או מערכות אחרות להעברת מסרים מידיים. אני לא מעריץ גדול שלהן אבל – לא מדובר בי, מדובר בצד השני. במה הם משתמשים? האם אני רואה שהרבה אנשים משתמשים במערכות להעברת מסרים ברשת? אם אתם רוצים להישאר מחוברים, התחברו במקום בו הם נמצאים.
6. שיחות טלפון תקופתיות. אני יודע, זה רעיון משוגע ממש לדבר עם אנשים. בטלפון החכם שלכם יש כפתור ירוק – השתמשו בו. אם מתאים, קבעו שיחות סדירות. אשתי ואחותה עושות זאת זה שנים רבות.
7. פנים אל פנים. אל תהיו "שוכני מערות". אין דבר טוב יותר מלהיפגש עם מישהו פנים אל פנים ולנהל שיחה. אתם צריכים לאכול ארוחת בוקר וצהריים כל יום, אז מדוע שלא תעשו זאת מספר פעמים בשבוע עם מישהו שאתם מעבירים לו או מקבלים ממנו הפניות? אתם יכולים להרוג שתי ציפורים במכה אחת אם במהלך ארוחה תדונו עם השותף שלכם להעברת הפניות על דרכים לעזור אחד לשני.
ההזנחה שלא מדעת היא נוראית בהקשר של בניית הון חברתי. התחילו היום לשמור על קשר. בחרו בכמה הטכניקות שרשמתי לעיל ו-"געו" במישהו. אבל היזהרו שזה יישאר בגבולות הסביר.
דר' איוון מייזנר, המכונה "אבי הנטוורקינג המודרני" על-ידי CNN, הוא סופר שספריו מופיעים ברשימת רבי המכר של ה-New York Times. הוא המייסד של BNI, ארגון הרישות העסקי הגדול בעולם. ניתן לצפות בספרו האחרון בנושא רישות עסקי וסגנונות התנהגות באתר www.IvanMisner.com. דר' מייזנר הוא גם השותף הבכיר ב-Referral Institute, חברה בינלאומית להכשרה בתחום ההפניות.