את חשיבות התקשורת בפלטפורמות המדיה החברתית "שלהם" – של ילדיי, אף יותר מאשר אלו "שלנו" למדתי בצורה מיוחדת מאוד.
לפני מספר שנים, ילדיי יצאו מהבית לחיים עצמאיים. מהר מאוד היכתה בי הידיעה כי אני מתקשר איתם באופן קבוע בשיטות שונות לחלוטין. הבכורה שלי, לא הגיבה למיילים – מעולם. היא אפילו לא ענתה לטלפון כשהתקשרתי, אך גיליתי, שכאשר סימסתי לה הודעה, היא הגיבה אליה מיידית. אפילו בחנתי את הנושא פעם בכך שהתקשרתי אליה – לא ענתה, סימסתי לה מיד אחרי… תגובה מיידית. וכך, הבנתי שבמקום לנסות ולהעביר אותה לצורת התקשורת העדיפה עלי, במטרה לשמור על ערוץ תקשורת פתוח ואפקטיבי – עדיף שאסמס לה. זה היה נפלא. התחלנו לדבר יותר (גם אם זה בפורמט טקסט).
ביתי השנייה, לא משתמשת במייל, לא מדברת בטלפון, ואפילו לא שולחת הודעות טקסט סמס (זה היה כל כך מיושן לטעמה). לא, היא תיקשרה רק באמצעות ה"וואטסאפ"! הבינו, לא היה לי מושג כיצד להשתמש באפליקציה של "וואטסאפ" (וגם כיום זה מהווה לי אתגר). עם זאת, אשתי ציינה בפני שאם ברצוני לשמור על ערוץ תקשורת פתוח עם ביתי, עלי להוריד את האפליקציה של "וואטסאפ" לנייד שלי. וכך עשיתי. עדיין אינני יודע כיצד להשתמש בה למעט שליחת הודעה לביתי, שעליה היא כמעט תמיד עונה מיידית.
בני, לא השתמש במייל, לא בטלפון (לשיחה), לא מעלה על דעתו לשלוח הודעת טקסט, ולא משתמש ב"וואטסאפ" – מה עלי לעשות? ואז, הבנתי כי בני הוא שחקן משחקי מחשב און ליין אדוק, וכי הוא משתמש בפלטפורמה שנקראת "סטרים". כמו כן גיליתי, כי לפלטפורמה הזו יש תכונה של מסרים מיידים. וכך, הורדתי את התוכנה של "סטרים" ורכשתי משחק מחשב כדי שאוכל להעביר לו מסרים מיידים. כן, זה אמיתי! קניתי משחק מחשב כדי שאוכל לשוחח עם הבן שלי. עד כמה שזה נשמע מטורף – זה עבד! אם הייתי מנסה להתקשר, לשלוח לו דואר אלקטרוני, או לשלוח לו הודעה בפלטפורמת מדיה חברתית כלשהי – לא הייתי מקבל תגובה. בכלל. למרות זאת, כשראיתי אותו מחובר למשחק ושלחתי לו הודעה – קיבלתי תגובה מיידית! הצלחה!
השורה התחתונה היא, שאם ברצוני לתקשר עם הילדים שלי, אני חייב להשתמש בפלטפורמות שלהם, ולא בשלי. אף על פי שהפלטפורמות שלהם השתנו במהלך הזמן, למדתי מכך שיעור על נטווקינג. אם אני רוצה להשאר בקשר עם האנשים אותם אני פוגש באמצעות מאמצי הנטוורקינג שלי, עלי להיות היכן שהם נמצאים – לא במקום בו אני נמצא.
מסקנה זו חלה על הזדמנויות מפגשי אחד על אחד בנוסף להזדמנויות ברשת. אם בניית רשת קשרים אישית חזקה חשובה לך – לך להיכן שהקשרים נמצאים. אל תצפה מהם תמיד להגיע אליך.
דר' איוון מייזנר, המכונה "אבי הנטוורקינג המודרני" על-ידי CNN הוא סופר שספריו מופיעים ברשימת רבי המכר של ה- New York Times . ד"ר מייזנר הוא המייסד ומנהל החזון הראשי של BNI (www.bni.com), ארגון הרישות העסקי הגדול בעולם. ניתן לעיון בסיפרו החדש: "Avoiding the Netorking Disconnect" ב-Amazon.com