מאמר זה הינו על "אהבה קשוחה" בתוך קבוצת BNI. אנו עדים לכך שזה עובד כבר עשרות שנים. בטח בתהליך, שמור על ראש פתוח לרעיון, כי זה אכן עובד.
אייון: בשיחה עם יו"ר של קבוצה מקומית, שאלתי אותה מה קורה עם הקבוצה… "מצויין! היא קראה. "הגענו כבר ל-35 חברים! אך לצערי, רק כ-25 חברים מגיעים למפגש השבועי באופן קבוע."
אזהרה, אזהרה!! חשוב מאוד לדעת שכל אינו "מצויין" אם 25% מחברי הקבוצה נעדרים ממנה כל שבוע! תאמינו או לא, זה הזמן לקיצוצים.
בת': קיצוצים תמיד הפחידו אותי, אבל כמו עם שושנים למשל, גיזום הוא הכרחי. אני בדרך כלל נדהמת מהעובדה שכשאני גוזמת את שיחי השושנים, ומשאירה רק ארבעה או חמישה קנים חשופים, הפריחה של שנה הבאה תצא. זה נראה מנוגד לאינטואיציה שלי, אך זו עובדה שככל שאני גוזמת יותר, הפריחה הבאה באביב היא מלאה ובריאה יותר.
הגיזום הוא ההזדמנות שלי לעצב מחדש את שיח השושנים, ואני בוחרת איזה קנים לשמור ואיזה מילאו את תפקידם והגיע זמנם ללכת. אם הצמח אמור להיפתח באמצע כדי שאור השמש יגיע לעלים האחרים, או אם יש ענפים שהחלו לעלות על ענפים אחרים, זה הזמן לתקן את המצב בכדי שתהיה לכך השפעה אדירה על היבול של השנה הבאה.
אייון: גידול הקבוצה די דומה לגיזום שיח שושנים. מגיע הרגע בו חייבים לתרגל "אהבה קשוחה" עם חברים שאינם מגיעים באופן קבוע למפגשים.
אנחנו מכירים יו"ר קבוצה שקיבלה לידיה קבוצה שנראתה 'בריאה' על הנייר, אך בהגעה למפגש שלהם, ניתן היה לראות מיידית שהדברים אינם כשורה. המצב התבטא בתככים פנימיים, הפניות גרועות שהועברו בין החברים, ותלונות רבות. למזלם, היא וועדת החברים בקבוצה הבינו את הקונספט של צמיחה באמצעות הפחתה, והם פנו ל"גיזום" רשימת החברים ולפיתוח קבוצה חזקה, בריאה וגדולה.
בספר הניהול, "עיצוב" מאת הגורו טום פיטרס, הוא כותב על היזם צ'ארלס וואנג, שאומר "אם הצוות של הפרוייקט מאחר בזמנים מה אתה עושה? – מכפיל את נכסי הצוות (אנשים)? לא, לא, ולא. אתה עושה את ההיפך בדיוק. אתה מזהה 25% מהאנשים שהכי פחות פרודוקטיביים בצוות…ואתה מוריד אותם מהפרויקט!" חוק וואנג: לא קיימת עבודה שנעשית בצורה רשלנית ע"י 30 אנשים שלא יכולה להיעשות טוב יותר ע"י 23 מהאנשים הטובים ביותר מתוכם.
אוקיי, חוק וואנג נשמע די בוטה; עם זאת, הבט מעבר לבוטות של המסר, וחשוב על ההשפעה הפוטנציאלית של הרעיון. זהו ניתוח מצויין לשאלה מדוע צמיחה באמצעות הפחתה עובד כאשר מפתחים קבוצת BNI חזקה ובריאה. החברים שאינם תומכים באופן מלא בהצלחת הקבוצה, משפיעים רבות בצורה חיובית על הקבוצה באמצעות עזיבתם. אך עושה רושם שזה קשה לביצוע ע"י רוב הקבוצות. מדוע זה קורה?
תראו, אחת החוזקות של BNI היא העובדה שחברי הארגון נעשים גם חברים טובים. פעמים רבות טענתי כי אחת החולשות של BNI היא שכולם נעשים חברים טובים כל כך! קשה להטיל את האחריות על חברים טובים או (אנחה) לפתוח את הכיסא של החבר למועמדים אחרים. עם זאת, מגיע רגע שבו טובת הקבוצה חייבת להישקל.
מה אם יש לך וועדת חברים שמבינה כי יש 4 או 5 חברים שמועמדים לפתיחת ה"כובע" שלהם בקבוצה: הם ניצלו את מספר הפעמים שהם יכולים להעדר מהמפגשים, יש יותר מתלונה אחת לגביהם וכו'… אך הקבוצה חוששת שאם הם יעזיבו 5 חברים בין לילה, מורל הקבוצה יהיה ירוד, ויהיה זה מאבק להשלים עם חסרונם של 5 חברים? אני מקווה שוועדת החברים הזו תסתכל בכנות על המצב, ותראה שהגרירה של הקבוצה, והאנרגיה השלילית המושקעת בחברים אלה, שומרת את כל הקבוצה מלהיות מה שקבוצה עם פחות חמישה חברים בעלי אנרגיה שלילית יכולה להיות בפועל!
בת': כאשר אני מטפלת בשיח השושנים שלי, לעיתים עלי לגזום פרחים שדועכים. הם שלחו קנים יפהפיים עם פרחים גדולים, הפרחים נפתחו לחלוטין, וכעת מחזור הפריחה הולך לכיוון השני. הפרחים גוססים, אך הצמח עדיין שולח תזונה לפרחים אלה, וזה מוריד מהתזונה שהצמח יכול לשלוח לניצנים החדשים. גיזום הפרחים המתים, הינה הדרך לשמר פרחים בריאים על כל השיח. במילים אחרות – "צמיחה באמצעות הפחתה".
אייון: זוכרים את חברתנו שירשה קבוצה שנראתה בריאה על הנייר? הם העזיבו כ-12 מחברי הליבה של הקבוצה, והחלו לבנות מחדש משם. כיום הם מונים מעל 30 חברים חזקים, מסורים ותומכים. הם ראו את הקבוצה עוברת בהצלחה את שלב הניפוי אל תוך הצמיחה של העונה הבאה. זה לקח 6 חודשים, אבל בהחלט היה שווה את המאמץ. הקבוצה החדשה הזו מלאה את שורותיה בחברים הנכונים שיביאו הצלחה בשנים שיבואו, וכל זאת בשל העובדה שיכלו להביט קדימה ולנפות היכן שצריך.
אנו אישית חווינו את המצב הזה שוב ושוב במהלך שלושה עשורים ב- BNI. צמצום החברים בקבוצה יכול להיות מפחיד, איננו מכחישים זאת, אך הצמיחה של הקבוצה שאנו נראה תהייה כתוצאה של יכולתנו לשמר את השיטה של BNI, עם דרגת האחריות הנכונה, ותהייה שווה את ההתמודדות, וביצוע תהליך הניפוי שצריך להיעשות.
מנכ"לי הארגון שלכם ומנהלי האזורים עברו הדרכה כיצד לבצע את המהלך בצורה יעילה, ובוודאי גם הדריכו קבוצות נוספות בתהליך. אם הינכם רואים מצב כזה המתפתח בקבוצה שלכם, אנו מעודדים אתכם להתייעץ עימם ולהתחיל בפעולה חיובית.
למה לקבל בינוניות, כאשר מצויינות היא ברירה. מצויינות היא אפשרית ב- BNI, שאף אליה ותהייה לך קבוצה מצויינת.
דר' איוון מייזנר, המכונה "אבי הנטוורקינג המודרני" על-ידי CNN הוא סופר שספריו מופיעים ברשימת רבי המכר של ה- New York Times . ד"ר מייזנר הוא המייסד ומנהל החזון הראשי של BNI (www.bniI.com), ארגון הרישות העסקי הגדול בעולם. ניתן לעיון בסיפרו החדש:
"Avoiding the Netorking Disconnect" ב-Amazon.com