הכירו סיפור הצלחה – מראם מנסור
צילום: אלן צ'פלסקי
את הקריירה המקצועית שלה החלה מראם כמורה לאנגלית אבל עם תשוקה בלתי נגמרת לעיצוב תכשיטים. חבר טוב של המשפחה הזמין את בעלה לבקר בקבוצת BNI השרון עסקים ולאחר הביקור בעלה פנה אליה ואמר שלדעתו זה יתאים לה יותר. כיום היא חברה 6 שנים בקבוצת BNI השרון עסקים.
שבוע לאחר שנרשמה לקבוצה, החל מבצע "צוק איתן". משפחתה הקרובה הייתה בטוחה שלא יקבלו אותה לארגון ולקבוצה בשל המתיחות בין שני המגזרים. איך זה שהיא, הערבייה, יושבת בין 40 יהודים, שוודאי שופטים אותה.
מראם הגיעה למפגשים ברגליים רועדות, בחשש שמישהו יסלק אותה. כשקיבלה את השיחה שבישרה לה שהתקבלה לקבוצה, הייתה מאוד מופתעת. קבלת הפנים הייתה חמה בכל מפגש. אף אחד מהחברים לא דיבר על המצב המדיני והפוליטי.
מראם, 42, בת לאמא יהודייה ואבא ערבי מוסלמי מתגוררת בטירה, נשואה, ולה שני ילדים בוגרים בני 19 ו-18. מראם מתגוררת בטירה מילדותה עם כל המשפחה המורחבת. היא חונכה לעצמאות, לחשיבה יצירתית, ללמידה וכבר מגיל מאוד צעיר אהבה תכשיטים.
יש פער תרבותי, להתייחסות לתכשיטים בחברה הערבית, למול החברה המערבית. בחברה הערבית, בה נשים בדרך כלל לא הורשו לעבוד מחוץ לבית, התכשיטים היוו נדוניה. זהב במשקל נועד לביטחון האישה, כדי שתמיד יהיה לה על מה לסמוך. התכשיטים עברו מדור לדור, מאמא לבת, מהסבתא לנכדה וכן הלאה ולא ניתן דגש על עיצוב התכשיטים. החברה המערבית רואה תכשיטים כמותרות. משהו שנותנים מתנה, שבאמצעותם מראים אהבה, חיבה ולציון אבני דרך חשובים ולאו דווקא כמקור לביטחון פיננסי.
כשהחליטה ללכת וללמוד קורס גמולוגיה בבורסה ליהלומים ויצאה אל העולם הגדול, החלה לעבוד תוך כדי הלימודים עבור חברה בורסאית שעסקה במכירת תכשיטים לירדן. בעקבות המשרה החליטה ללכת וללמוד צורפות, והלימודים הביאו אותה לחשוב על חנות משלה. אנשי מקצוע איתם התייעצה הציעו לה שכדאי שתלמד קודם את השוק לפני שהיא פותחת חנות, ואכן פעלה בעצתם ועבדה עבור "ה. שטרן "במשך שנתיים וחצי.
עם כל החשש מ"איך יקבלו אותי", מהרגע הראשון היא הרגישה שהגיעה הביתה. התלהבה מן החברות, הפרגון המקצועי, אנשי המקצוע האיכותיים, הגיבוי, התמיכה החברית והמורלית, ההרצאות של אנשי המקצוע והלימוד המתמשך. מראם הבינה, שכל מה שהיא צריכה כדי שהעסק החדש שלה יצליח הוא ללמוד כמה שיותר על החברים שלה, שבעת הצורך תקבל את העזרה והייעוץ מהם.
היו מעט חברים שניגשו אליה ואמרו לה שלקוחות יפחדו להגיע אליה לטירה לקנות ממנה תכשיטים. אבל מראם הגיעה באפס ציפיות. כל ציפיה שהייתה לה, הייתה מעצמה בלבד. הרצון להוכיח כי היא אמינה, שאפשר לסמוך עליה, ושהיא ראויה להפניות העסיק אותה כל העת. היה לה ברור שאמון בונים לאט לאט. בהתחלה היה לה קשה מאוד, אך חברים ניגשו אליה, קבעו איתה פגישות, והיא החלה לקבל הפניות כבר מהחודש הראשון.
מראם מספרת שההצטרפות שלה לארגון ולקבוצה היו אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לה בחייה. היא קיבלה על עצמה תפקידים בקבוצה ואף שימשה פעמיים כסגנית יו"ר. היא מעידה על עצמה שהחברות בארגון שינתה אותה לטובה. היא יוזמת יותר, אשת עסקים טובה יותר, בעלת בטחון עצמי גבוה יותר, יודעת למכור את עצמה טוב יותר, ובעלת קשרים רחבים שבנתה במהלך השנים.
היום, כשההכנסות מ-BNI מהוות כ-30% מהמחזור השנתי שלה היא מגשימה עוד חלום ומחפשת לצאת מביתה ולפתוח חנות בטירה בה תציג את העיצובים שלה, למרות שזה עדיין פורץ דרך ביחס לסביבתה, היא מאמינה בדרך שלה.
מראם ממליצה לחבריה מהמגזר להצטרך לארגון למרות הפער התרבותי הגדול. היא מעולם לא חשה אפליה בארגון כלפי בני מיעוטים, אלא להיפך. תמיד קיבלה יחס חם ואוהב מחברי הארגון. מראם תמליץ בחום לכל בחורה צעירה שרוצה לבחור בדרך עצמאית, להצטרף ל-BNI.
אל תצטרפו ל-BNI בציפייה של "כמה אני אקבל?" הנתינה חייבת להיות "נתינת חינם". BNI הוא בית הספר הטוב ביותר שילמד אתכם איך לשווק את עצמכם נכון. לא הייתי שורדת לבד כעצמאית, אם לא הייתי מצטרפת ל-BNI ונעזרת בכל כך הרבה בעלי מקצוע מוכשרים"
כנס ירושלים : הזירה העסקית
כ-100 בעלי עסקים ועצמאים בירושלים השתתפו בכנס ביוזמת העיריה, בשיתוף פעולה עם BNI ובהובלתו של מנהל האזור עו"ד איתי גבעון וצוות הניהול של האזור.
סגן ראש העיר האחראי על נושא העסקים בעיר נשא את דברו.
עו"ד גבעון העביר הרצאה על BNI ועל היתרונות בלהיות חבר בארגון.
2 הרצאות מקצועיות בנושא מיתוג, תיכנון והזדמנויות עסקיות וכן הרצאה על המשמעות העסקית של ה"נותן מקבל".
צוותBNI הנחו והובילו שני סבבים של שולחנות עגולים התקיימו באווירת עשיה ואנשים הבינו את הכוח של הנטוורקינג ולסיום ערכו למתעניינים אוריינטציה ותואמו ביקורים בקבוצות.
צילום פרטי