Skip to content

BNI international

כניסה לחשבון

  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר
תפריט
  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר
כניסה לחשבון
account login

BNI international

  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר
תפריט
  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר

ההבדלים בין שף וקונדיטור בעולם העסקים

ההבדלים בין שף וקונדיטור בעולם העסקים
  • מאת: ירדן נוי - מנכ״ל משותף
  • תאריך: אוקטובר 2, 2016
  • תגובות: אין תגובות

אנחנו מוצפים בתוכניות אוכל, שפים שהופכים להיות גיבורי תרבות, "סלבס" המצטלמים לפרסומות, קונדיטורים המלמדים אותנו בכל מדיה איך להכין עוגות מדהימות ביופיין ומשכנעים אותנו שזה ממש קל להכנה. כן, כל אחד יכול.

האם חשבתם אי פעם מה ההבדל בין שף וקונדיטור ומה הקשר בין זה לבין העסק שלכם?

אם תכניסו שף למטבח עם מבחר מצומצם של מוצרים עדיין תוכלו להיות מופתעים מהארוחה שיכולה לצאת משם. להיות שף אומר להיות יצירתי, בדומה לאמן היוצר יצירה ב"אטלייה" שלו (אטלייה לפי המילון: סטודיו, חדר עבודה של אמן שכלל גם עוזרים אשר למדו ויצרו יחד יצירות)

הקונדיטור, מצד שני, דומה למדען העובד לפי פורמולה, שוקל כל דבר ועובד לפי מרשם מדויק. הסטודיו שלו יהיה דומה יותר למעבדה. (מעבדה לפי המילון: מקום המספק תנאים מבוקרים המאפשרים מחקר וניסויים מדעיים)

ראיתי בלא מעט מתוכניות הבישול שפים, שלא אוהבים לקבל משימות קונדיטוריה המחייבת אותם לשקול כל דבר לפני שהם פועלים, וקונדיטורים שלא מתלהבים ממשימות בישול בהן צריך לשחזר ריחות ילדות ולבשל בכמויות "לפי העין". אני עצמי גיליתי בשנים האחרונות שהבישול פחות מדבר אלי ועבודה מול מירשם מדויק (רצוי עם הרבה סוכר) מדבר אלי הרבה יותר….

ההבדלים נמצאים גם בעולם העסקים – בעל עסק יכול לנצח על העסק שלו כמו שף יצירתי או כמדען מסודר. מהצד השני, כשצריך לנהל עסק עם עובדים הרי שלא כל שף או קונדיטור, בין אם מקצוען בתחומו או שקיבל תעודת גמר בהצטיינות, יש יכולת גם לנהל מטבח, עובדים, לעסוק בקניינות ולקבוע מה יהיה בתפריט ועוד.

אם אתם מגדירים את עצמכם כשפים יצירתיים או כקונדיטורים מדענים, עדיין יש 2 דרגות לתחום:

  1. תחביב –  אם אתם חוטאים פה ושם בבישול גורמה או באפיית עוגות משובחות תאלצו להסתפק ולקרוא לעצמכם טבחים או אופים מכיון ששף או קונדיטור הוא מקצוע ולא תחביב ומושקעות בו אין ספור שעות לימוד ונסיון בשטח.
  2. מקצוע – אם זכיתם לעסוק בתחום שיש לכם אליו אהבה גדולה, שאתם מביאים בו לידי ביטוי את הכשרון שלכם ואתם נחשבים בו "שם דבר" בתחומכם הרי שרק אז אתם יכולים לשקול לקרוא לעצמכם בשם "שף" או "קונדיטור".

כדי לדעת אם אתם חובבנים או מקצוענים, אתם חייבים לשאול עצמכם שוב ושוב את השאלות הבאות:

  • האם הייתי בהשתלמות מקצועית בחצי שנה האחרונה?
  • מה התחדש בתחום שלי?
  • מה הכלים החדשים שעומדים לרשות התחום שלי?
  • האם הוצאתי לפועל תוכניות שתיכננתי או שהכנסתי אותן למגירה?
  • האם קראתי ספר ניהולי לאחרונה כדי להתמקצע?
  • האם אני באמת יודע מה קורה בעולם כדי להתאים את עצמי לעולם המשתנה?
  • האם יצא לי לפגוש קולגות וללמוד מהם איך הם מנהלים את העסק שלהם?
  • האם לקחתי לי מנטור מקצועי שיוכל לקדם אותי?

איך היה השף או הקונדיטור עונה על השאלות האלו?

אם אתם מרגישים שאתם מנהלים את העסק שלכם כ"אטלייה" או "כמעבדה" משובחת, אך בפועל מרבית התשובות שלכם לשאלות הן "לא", היו כנים עם עצמכם ואל תכנו את עצמכם "שף" או "קונדיטור", אלא טבח או אופה….

רוצים להיות מקצוענים? עכשיו זה הזמן הטוב ביותר להיכנס למטבח שלכם ולשאול את עצמכם את השאלות כדי לשמור על הרלוונטיות שלכם בשוק המשתנה.

בהצלחה!

שלכם,

ירדן נוי

קודםהקודםלעלות על "המסלול המהיר" בשעה בשבוע
הבאאיך הופכים הזדמנות לכסףהבא

כתיבת תגובה לבטל

יכול לעניין אותך בנוסף

הפניה היא לא דבר מקרי או מזל

איך לגרום לאנשים שמכירים אותי להעביר לי הפניות

אוגוסט 24, 2025
האם אי פעם תהיתם מדוע, למרות היותכם מקושרים היטב, אתם לא מקבלים הפניות עסקיות באופן...
להמשך קריאה
תמונה מתוך מאמר מייזר אוג 2025

איך להרחיב את תחום ההשפעה שלכם

אוגוסט 18, 2025
כמייסד של BNI®, חזיתי במו-עיניי בעוצמה שיכולה להיות לשיווק מבוסס-הפניות כאשר מיישמים אותו כראוי. בבסיס...
להמשך קריאה
thumbnail_תמונות ירדן - חדש - 27.7.25 - 1

Networking Up – נטוורקינג עם אנשים מעל הליגה שלך

יולי 27, 2025
מכירים את הרגע הזה שבו אתם פוגשים מישהו או מישהי שכולם מרחפים מסביבם, אתם מרגישים...
להמשך קריאה
Getting-Referrals-from-Family-and-Friends-1030x571

הפניות ממשפחה וחברים

יולי 21, 2025
האם אנשים שאוהבים אתכם, שאיכפת להם מכם, ושמכבדים אתכם תמיד יעבירו אליכם הפניות? לאו דווקא....
להמשך קריאה
תקווה היא הדלק שמניע לפעולה

בין הזדמנות לתקווה אחרי המלחמה

יוני 29, 2025
תקווה היא הדלק שמניע לפעולה. במקום לחשוב על הקשיים - חושבים על פתרונות. במקום להיכנס...
להמשך קריאה
Follow Your Passion for Business Success

לכו בעקבות התשוקה שלכם

יוני 24, 2025
מה העסק הכי לוהט ורווחי שאתם יכולים להיכנס אליו? התשובה פשוטה: כל מה שמלהיב אתכם....
להמשך קריאה
אירועי הנהגות 2025

אירועי הנהגות 2025

יוני 10, 2025
להמשך קריאה
BNI

כנסי VIP להנהגות בכירות 2025

יוני 8, 2025
אירועי VIP להנהגות הבכירות מכל הארץ, תכנים מעניינים לקידום העסקים, הרבה נטוורקינג סביב שולחנות עם...
להמשך קריאה
  • בית
  • למה BNI
  • למה לצפות
  • מציאת קבוצה
  • לוח אירועים
  • קבוצות בהקמה
  • משאבים לחברים
  • תרומה לקהילה
תפריט
  • בית
  • למה BNI
  • למה לצפות
  • מציאת קבוצה
  • לוח אירועים
  • קבוצות בהקמה
  • משאבים לחברים
  • תרומה לקהילה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • צור קשר
  • חיפוש מתקדם למציאת קבוצה
  • מי אנחנו
  • המלצות
  • חידוש חברות
  • מעבר חבר מקבוצה לקבוצה
  • הצהרת נגישות
תפריט
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • צור קשר
  • חיפוש מתקדם למציאת קבוצה
  • מי אנחנו
  • המלצות
  • חידוש חברות
  • מעבר חבר מקבוצה לקבוצה
  • הצהרת נגישות
  • אל היוניברסיטי של BNI

עקבו אחרינו!

  • לוגו וקריאייטיב BNI
  • תקנון - מדיניות לחברים BNI

© 2019 BNI Global LLC. All Rights Reserved. All company names, product names logos included here may be registered trademarks or service marks of their respective owners.