אנשים מתבלבלים בין המונח "מינגלינג" "ונטוורקינג", שתי מילים בשפת ההיבריש (עברית ואנגלית יחד) מונחים שגם האקדמיה ללשון העברית לא הצליחה למצוא חלופה למילה מינגלינג והמינוח "רישות עסקי" לנטוורקינג לא תפס ביומיום.
מינגלינג שייך למחלקת הסמול טוק, סוג של שיחה קלילה, ראשונית ולא מחייבת שבאה לשבור קרח בין אנשים זרים. נטוורקינג היא פעילות שמטרתה לייצר קשרים משמעותיים, אמיתיים ולטווח ארוך.
פגישה עם אדם מעניין שאנחנו לא מכירים יכולה לשנות לגמרי את התחושה של הזרות והבדידות ולייצר תחושת שייכות. בניסוי ברשת סטארבקס, נבדקים שהתבקשו לנהל שיחה עם הבריסטה דיווחו לאחר מכן על תחושת שייכות גבוהה יותר והרגשה נינוחה יותר. מחקרים מראים כי בני אדם מעדיפים שיחות משמעותיות, גם עם אנשים שפגשו רק עכשיו.
איפה כדאי יותר לבנות קשרים – במפגש חופשי או מפגש מונחה?
מינגלינג
המינגלינג או בתרגום חופשי "התערבבות" מתקיים לפני מפגש, או ארוע, או כנס, מלווה עם או בלי כיבוד, במרבית המקרים בעמידה, ללא חוקים ברורים ובחלל פתוח. לכן יש יותר אפשרויות להפרעות מהצד. אנשים מצטרפים ומתערבבים (שלא לומר מתערבים) בשיחה בלי לשים לב שהם מפריעים. אם הם אנשים דומיננטיים הם יכולים גם להסיט את השיחה למקום אחר ולקטוע אחרים בחוסר נימוס.
חלוקת קשב: ניהול שיחה במקום רועש הוא אתגר לא פשוט כי הקשב לא בשיאו. ד"ר אילנה ציון-גולומביק מהמרכז הרב תחומי לחקר המוח הובילה מחקר בנושא זה בו מדדו את הפעילות המוחית אצל מאזינים אנושיים שהאזינו לשני גירויי דיבור, כל אחד באוזן אחרת. המשתתפים התבקשו למקד את הקשב שלהם בתוכן של דובר אחד ולהתעלם מהדובר האחר. החוקרים מצאו ששני קלטי הדיבור מתחרים על אותם משאבי עיבוד, מה שמסביר אולי את מאמץ ההקשבה הגדול יותר שנדרש כדי להישאר ממוקדים כשאנשים רבים מדברים בו זמנית.
זמן: במינגלינג אין שמירה על זמנים ואנשים עם רגישות נמוכה לזולת או עם קושי בגבולות יתקשו לסיים שיחה ולהמשיך הלאה. אנשי המינגלינג מרגישים בנוח עם יחסים לטווח קצר.
אנשים מוחצנים – אנשים עם נוכחות מוחצנת באים לידי ביטוי במינגלינג, פגישה ללא גבולות ברורים ויותר חופש מאפשרת לתפוס את הבמה בלי לתת אפשרות לאחרים להתבטא. אפשר לזהות את המוחצנים מרחוק כשאחד מדבר בהתלהבות בעוד האחרים סביבו שותקים.
אנשים ביישנים – מרגישים פחות נוח במקום ללא גבולות. כדי להוריד את מפלס החרדה זיכרו שמדובר בשיחה קלילה שאינה מחייבת וזו לא תחרות מי מדבר עם הכי הרבה אנשים או מי אוסף הכי הרבה כרטיסי ביקור.
נטוורקינג
בא מהמילה Net- Working , עבודה. מדובר במפגש מקצועי, מנוהל, בתוך מסגרת מסודרת, במיקום ברור ולרוב בישיבה אליו מגיעים במוד של עבודה. באים להכיר אנשים ולייצר מערכות יחסים שיניבו בעתיד.
חלוקת קשב: מתקיים סבב הצגה עצמית כאשר יש מי שמנהל את הפעילות. כשאחד מדבר השאר מקשיבים. אף אחד לא מפריע לדובר ולא צריך להתחרות על תשומת הלב, אנשים מחכים לשמוע את הדוברים ומקשיבים האחד לשני.
זמן: המפגש תחום בזמן ויש לו סדר יום ידוע ונוסחה קבועה. לכולם ברור מתי מתחיל ומתי מסתיים המפגש, מתי אפשר לדבר, מתי מקשיבים וכמה זמן יש לכל אחד. אנשי הנטוורקינג מרגישים בנוח עם מסגרות ובניית יחסים לטווח רחוק.
אנשים מוחצנים – אנשים מוחצנים יודעים לנצל את הבמה שניתנה להם ובעיקר נהנים מהקשבה מלאה כשכל העיניים מופנות אליהם. ממש התגלמות חלום עבורם להיות במרכז העניינים.
אנשים ביישנים – אנשים שזקוקים למסגרת וכאלו שלא מעיזים לפתוח את הפה כשיש קהל פורחים כשיש מסגרת "שמחייבת" אותם לדבר ונותנת להם זמן מוגדר.
האם אתם אנשי מינגלינג או אנשי נטוורקינג?
שני החלקים, מינגלינג ונטוורקינג חשובים כדי להתחיל ולבנות מערכת יחסים, בסוף מדובר במציאת דרכים לעזור לאחרים ולא רק דרך לקדם את עצמכם. לא משנה אם אתם שף או קונדיטור, אם אתם אנשי מינגלינג או אנשי נטוורקינג, מה שחשוב הוא שתהיו אמיתיים ותבואו בגובה העיניים. התעניינו באנשים שמולכם ושאלו אותם שאלות שמביעות עניין אמיתי.
אף פעם אי אפשר לדעת לאן היחסים האלה עשויים להוביל בעתיד. אחרי הכל, דווקא בימים קשים נטוורקינג מוכיח עצמו כמנוע צמיחה משמעותי לעסקים קטנים ובינוניים.
אשמח שתכתבו לי תגובות, הערות, הארות ושאלות לגבי מה שכתבתי.
או אם אתם רוצים לשתף חוויות ממינגלינג או נטוורקינג
כיתבו לי [email protected] או הגיבו בבלוג
טורים נוספים ניתן למצוא בבלוג שלי – https://media.bni.co.il/blog/
שלכם,
ירדן נוי
מנכ"לית BNI
לפוסט הזה יש תגובה אחת
מאמר חשוב , ברור ומדוייק שמדגיש את הערך הגדול שבשייכות לארגון BNI שמשלב בתוכו את כל האלמנטים שכתבת עליהם 😊😊