"בתקופה המאתגרת הזו יש ימים שאני קמה בבוקר ולא בא לי לעשות כלום. לא בא לי לצאת מהבית, לא בא לי לעבוד, בא לי רק להתכרבל מתחת לשמיכה. החלטתי שאני לא שומעת חדשות. נקודה. כל מי שבבית יודע שאם הוא רוצה לשמוע חדשות נאלץ לרדת למרתף."
את זה אמרה לי רונית מר, עו"ד ומומחית לדיני משפחה וראש תחום 1ל1 בארגון בשיחה על החיים, על המצב ועל פגישות באונליין.
"הבנתי שמה שאני עושה זה נכנעת למצב ובורחת מהתמודדות אתו. אז אני נושמת עמוק, קמה מהמיטה, מתלבשת, מתאפרת ושמה בושם – גם אם אני בבית. גיליתי שעצם הפעילות מרימה לי את הכוחות ואת האנרגיה. הבנתי שאני חייבת לייצר לעצמי עבודה, לייצר פגישות, גם אם זה כרוך בלהכריח את עצמי לעשות את זה – וזה עובד."
ירדן:
בתקופה הזו שפגישות נעשות באונליין, מרגישים פחות את הצד השני. רונית, את מלמדת אנשים איך לייצר פגישות אפקטיביות, מה את עושה כדי שהפגישות יהיו כמה שיותר דומות למפגש פנים מול פנים?
רונית:
"במפגש אונליין יש פחות סמול טוק. אותה שיחה ראשונית שמחברת בין אנשים ומרככת את הכניסה. אם מודעים לעובדה הזו מתחילים בכמה שאלות אישיות ומתעניינים בצד השני. מה שלומך? איך עוברים לך הימים האלו? איך המשפחה? העבודה? צריך לקחת בחשבון, שהצד השני יכול לפתוח את הלב ואז המעבר לחלק העסקי של השיחה ייקח יותר זמן. תרגישו עם זה בסדר, כי ההתעניינות האמתית היא חשובה.
דבר שני, לא להתבייש לקבל עזרה. לתת זה קל יותר מאשר להודות שצריכים עזרה. אם נפתח את הלב ונהיה אמיתיים נוכל לקבל הרבה יותר מאשר אם נשמור על "פאסון" – ונשדר לכולם שהכל טוב, אנחנו חזקים ומצבנו מעולה. העמדת פנים לא מייצרת פתיחות בין אנשים, ובוודאי לא יכולה להביא את קבלת העזרה שאנו זקוקים לה.
שיחה כנה, שבה מדברים גם על הקשיים שנוצרו בתקופה הזאת, יכולה להביא למחשבה משותפת על רעיונות חדשים, לשירותים או מוצרים חדשים, שאולי העסק זקוק להם כדי להתאים את עצמו לשינויים העוברים עלינו כחברה וכמשק.
לפני שאני קובעת פגישות אני משתדלת לעשות הערכה של מידת ההיכרות המוקדמת מול הצד השני. כמובן שההעדפה הראשונה היא לערוך מפגשי פנים מול פנים, לפי ההנחיות, במרחב פתוח. אם זו פגישה עם אדם חדש ואי אפשר להיפגש פנים מול פנים, אעדיף אונליין עם מצלמה ליצירת קשר עין ובניית הקשר. אם מדובר במישהו שההיכרות בינינו ארוכה, אפשר לקיים את השיחה בטלפון, לקצר את הסמול טוק ולדבר דוגרי ויותר ענייני.
החשוב ביותר הוא להחליט שאנחנו לא מפסיקים לחיות, ואם אנחנו רוצים שהעסק ימשיך לפעול, אז מילת המפתח היא – לעשות "
ירדן:
"מסכימה לגמרי. הכוח שלנו כבעלי עסקים הוא הביחד – כשנמצאים בקבוצה אנחנו לא מרגישים בודדים יותר. אפשר לקבל עזרה וליהנות מסיעור מוחות שמרים אותנו למעלה.
הדבר הטוב ביותר שגיליתי כדי להרים את עצמנו בזמנים קשים היא להתחייב מול אנשים אחרים. אני מכריחה את עצמי בפגישות לומר בקול רם שאני מתחייבת לעשות לכתוב טור / אני מתחייבת לקבוע פגישות עבודה / מתחייבת לקחת על עצמי לעשות טלפונים ללקוחות / לעשות ספורט וכו'. עצם ההתחייבות מול אנשים אחרים מכריחה אותי לעמוד במילה ולייצר פעילות – והפעילות, מייצרת תוצרים שמחזקים אותנו ומביאים לחוסן כלכלי ויציאה ממשברים".
אשמח שתכתבו לי תגובות, הערות, הארות ושאלות לגבי מה שכתבתי.
אם אתם רוצים לשתף איך אתם מתמודדים עם פגישות באונליין
או יש לכם עוד רעיונות, כיתבו לי [email protected]
את הרעיונות הטובים ביותר אשתף עם כל חברי קהילת BNI – עם קרדיט מלא כמובן.
שלכם,
ירדן נוי
מנכ"לית BNI