Skip to content

BNI international

כניסה לחשבון

  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר
תפריט
  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר
כניסה לחשבון
account login

BNI international

  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר
תפריט
  • בית
  • למה BNI
  • מציאת קבוצה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • קבוצות בהקמה
  • צור קשר

ההבדלים בין שף וקונדיטור בעולם העסקים

ההבדלים בין שף וקונדיטור בעולם העסקים
  • מאת: ירדן נוי - מנכ״ל משותף
  • תאריך: אוקטובר 2, 2016
  • תגובות: אין תגובות

אנחנו מוצפים בתוכניות אוכל, שפים שהופכים להיות גיבורי תרבות, "סלבס" המצטלמים לפרסומות, קונדיטורים המלמדים אותנו בכל מדיה איך להכין עוגות מדהימות ביופיין ומשכנעים אותנו שזה ממש קל להכנה. כן, כל אחד יכול.

האם חשבתם אי פעם מה ההבדל בין שף וקונדיטור ומה הקשר בין זה לבין העסק שלכם?

אם תכניסו שף למטבח עם מבחר מצומצם של מוצרים עדיין תוכלו להיות מופתעים מהארוחה שיכולה לצאת משם. להיות שף אומר להיות יצירתי, בדומה לאמן היוצר יצירה ב"אטלייה" שלו (אטלייה לפי המילון: סטודיו, חדר עבודה של אמן שכלל גם עוזרים אשר למדו ויצרו יחד יצירות)

הקונדיטור, מצד שני, דומה למדען העובד לפי פורמולה, שוקל כל דבר ועובד לפי מרשם מדויק. הסטודיו שלו יהיה דומה יותר למעבדה. (מעבדה לפי המילון: מקום המספק תנאים מבוקרים המאפשרים מחקר וניסויים מדעיים)

ראיתי בלא מעט מתוכניות הבישול שפים, שלא אוהבים לקבל משימות קונדיטוריה המחייבת אותם לשקול כל דבר לפני שהם פועלים, וקונדיטורים שלא מתלהבים ממשימות בישול בהן צריך לשחזר ריחות ילדות ולבשל בכמויות "לפי העין". אני עצמי גיליתי בשנים האחרונות שהבישול פחות מדבר אלי ועבודה מול מירשם מדויק (רצוי עם הרבה סוכר) מדבר אלי הרבה יותר….

ההבדלים נמצאים גם בעולם העסקים – בעל עסק יכול לנצח על העסק שלו כמו שף יצירתי או כמדען מסודר. מהצד השני, כשצריך לנהל עסק עם עובדים הרי שלא כל שף או קונדיטור, בין אם מקצוען בתחומו או שקיבל תעודת גמר בהצטיינות, יש יכולת גם לנהל מטבח, עובדים, לעסוק בקניינות ולקבוע מה יהיה בתפריט ועוד.

אם אתם מגדירים את עצמכם כשפים יצירתיים או כקונדיטורים מדענים, עדיין יש 2 דרגות לתחום:

  1. תחביב –  אם אתם חוטאים פה ושם בבישול גורמה או באפיית עוגות משובחות תאלצו להסתפק ולקרוא לעצמכם טבחים או אופים מכיון ששף או קונדיטור הוא מקצוע ולא תחביב ומושקעות בו אין ספור שעות לימוד ונסיון בשטח.
  2. מקצוע – אם זכיתם לעסוק בתחום שיש לכם אליו אהבה גדולה, שאתם מביאים בו לידי ביטוי את הכשרון שלכם ואתם נחשבים בו "שם דבר" בתחומכם הרי שרק אז אתם יכולים לשקול לקרוא לעצמכם בשם "שף" או "קונדיטור".

כדי לדעת אם אתם חובבנים או מקצוענים, אתם חייבים לשאול עצמכם שוב ושוב את השאלות הבאות:

  • האם הייתי בהשתלמות מקצועית בחצי שנה האחרונה?
  • מה התחדש בתחום שלי?
  • מה הכלים החדשים שעומדים לרשות התחום שלי?
  • האם הוצאתי לפועל תוכניות שתיכננתי או שהכנסתי אותן למגירה?
  • האם קראתי ספר ניהולי לאחרונה כדי להתמקצע?
  • האם אני באמת יודע מה קורה בעולם כדי להתאים את עצמי לעולם המשתנה?
  • האם יצא לי לפגוש קולגות וללמוד מהם איך הם מנהלים את העסק שלהם?
  • האם לקחתי לי מנטור מקצועי שיוכל לקדם אותי?

איך היה השף או הקונדיטור עונה על השאלות האלו?

אם אתם מרגישים שאתם מנהלים את העסק שלכם כ"אטלייה" או "כמעבדה" משובחת, אך בפועל מרבית התשובות שלכם לשאלות הן "לא", היו כנים עם עצמכם ואל תכנו את עצמכם "שף" או "קונדיטור", אלא טבח או אופה….

רוצים להיות מקצוענים? עכשיו זה הזמן הטוב ביותר להיכנס למטבח שלכם ולשאול את עצמכם את השאלות כדי לשמור על הרלוונטיות שלכם בשוק המשתנה.

בהצלחה!

שלכם,

ירדן נוי

קודםהקודםלעלות על "המסלול המהיר" בשעה בשבוע
הבאאיך הופכים הזדמנות לכסףהבא

כתיבת תגובה לבטל

יכול לעניין אותך בנוסף

Waze של העסקים

טור חגיגי: לציון 120 טורים  waze של העסקים

מאי 25, 2025
בעלי ובעלות עסקים מתחלקים ל-2 סוגים. הראשונים יודעים לאן הם רוצים להגיע אבל לא יודעים...
להמשך קריאה
A-Tool-to-GAIN-Trusted-Relationships-1030x571

הממת"ק שיבסס לכם קשרי אמון

מאי 11, 2025
בנטוורקינג עסקי, אמון הוא אחד הגורמים הקריטיים במתן וקבלת הפניות. זכרו, העיקר הוא לא מה...
להמשך קריאה
BNI

מה זה BNI בשבילך?

אפריל 27, 2025
כששאלנו את החברים שלנו בBNI את השאלה הזו, התשובות שקיבלנו חשפו משהו עמוק. חשבתם שההצלחה...
להמשך קריאה
ההבדל בין הפניה חלשה והפניה איכותית

ההבדל בין הפניה חלשה והפניה איכותית

מרץ 19, 2025
אנשים שואלים אותי לעתים קרובות אם ניתן להבחין בין הפניות חלשות להפניות איכותיות. התשובה שלי...
להמשך קריאה
ייצוג שיוויוני במרחב ציבורי הוא מאבק משותף...1

ייצוג שיוויוני במרחב הציבורי הוא מאבק משותף

מרץ 9, 2025
המציאות כיום היא שנשים הן שנלחמות למען נשים לוודא שהבנות שלהן יראו בחיי היומיום את...
להמשך קריאה
BNI

שבוע הנטוורקינג חגיגה של נטוורקינג, צמיחה ושיתופי פעולה! 🌟

מרץ 5, 2025
שבוע הנטוורקינג חגיגה של נטוורקינג, צמיחה ושיתופי פעולה! 🌟
להמשך קריאה
BNI

איך באמת נראה נטוורקינג שעובד? תנו לחברי BNI ישראל לספר לכם בעצמם!

מרץ 5, 2025
בסרטון הזה תגלו איך שיתופי פעולה, חיבורים עסקיים והפניות איכותיות הפכו לחלק בלתי נפרד מההצלחה...
להמשך קריאה
88yhrk4f

ההשראה מתחילה כשמשנים את המילים

פברואר 26, 2025
"אני רוצה לעורר השראה באנשים. אני רוצה לעורר השראה באנשים – שמעוררים השראה באנשים. אני...
להמשך קריאה
  • בית
  • למה BNI
  • למה לצפות
  • מציאת קבוצה
  • לוח אירועים
  • קבוצות בהקמה
  • משאבים לחברים
  • תרומה לקהילה
תפריט
  • בית
  • למה BNI
  • למה לצפות
  • מציאת קבוצה
  • לוח אירועים
  • קבוצות בהקמה
  • משאבים לחברים
  • תרומה לקהילה
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • צור קשר
  • חיפוש מתקדם למציאת קבוצה
  • מי אנחנו
  • המלצות
  • חידוש חברות
  • מעבר חבר מקבוצה לקבוצה
  • הצהרת נגישות
תפריט
  • חיפוש חברים
  • מדיה
  • צור קשר
  • חיפוש מתקדם למציאת קבוצה
  • מי אנחנו
  • המלצות
  • חידוש חברות
  • מעבר חבר מקבוצה לקבוצה
  • הצהרת נגישות
  • אל היוניברסיטי של BNI

עקבו אחרינו!

  • לוגו וקריאייטיב BNI
  • תקנון - מדיניות לחברים BNI

© 2019 BNI Global LLC. All Rights Reserved. All company names, product names logos included here may be registered trademarks or service marks of their respective owners.