למעלה מ-1,000 משתתפים בהדרכת הנהגות
לקראת קדנציית 2020, נערכו 5 הדרכות אזוריות ברחבי הארץ בהם השתתפו למעלה מ-1000 חברי הנהגות. החברים קיבלו על עצמם תפקידי מפתח בהנהגת הקבוצה ולמדו לעומק מה כולל כל תפקיד ואיך להשתמש בו כדי לעזור לקבוצה להצליח. דגש רב ניתן למערכת BNI קונקט אשר מאפשרת לכל חבר להשפיע על המיקום של הקבוצה בדירוג "טראפיק לייטס" העולמי, ולבחון את מיקום הישגי כל קבוצה באזור שלה ומיקומה לעומת כל הקבוצות בארץ.
BNI מברכים את חברי ההנהגות היוצאות אשר סיימו שנה בתפקיד על תרומתם ומברכת את בעלי התפקידים הנכנסים בברכת הצלחה גדולה.
צילום פרטי
הכירו סיפור הצלחה מיי מיי סגל –בימאית עורכת ומפיקת וידאו
כשפוגשים במיי-מיי בפעם הראשונה, חוטפים פצצת אנרגיה לפנים. היא סיימה את תפקידה כיו"רית קבוצת "BNI עסקים בתנופה" בנס ציונה, לאחר כמעט שנה שבה הובילה את הקבוצה הגדולה ביותר בישראל לגבהים חדשים, להצלחה כבירה, ועם הרבה רצון של כל החברים להצליח ובגדול. בזמן כהונתה הקבוצה הגיעה ל- 60 (!) חברים עם מחזור עסקים של למעלה מ-15 מיליון ₪ .
לתפקיד יו"ר בקבוצה, היא הביאה (מעבר לאנרגיה המטורפת שלה), הרבה חיוביות, ורצון עז להניע אנשים לעשות יותר, על ידי הפגת השיעמום, השיגרה, ולהפוך כל דבר למעניין יותר, למרגש, סוחף ויצירתי כמו : חגיגת בר מצווה לקבוצה, בוקר מחזמר, מפגש ערב וכל מיני אירועים שונים ומגוונים.
מיי אוטוטו בת ארבעים, נשואה ולה שני ילדים. את סיפור האהבה שלה עם וידאו החלה כבר כנערה במגמת הקולנוע בתיכון. מאז ומתמיד האמינה מיי שניתן לתת לכל דבר ועניין חיים – שלא ישעמם. מגיל 17 עסקה מיי מיי בצילום אירועים במשך מספר שנים ונתנה לאירועים הללו את הצבעים שלה, האנרגיה והשמחה שבה. לאחר השירות הצבאי, למדה עריכת וידאו בבית ספר מיוחד לעריכת וידאו – "Jump Cut", ועשתה קורסים בעריכה ועבודה על תוכנת עריכה מיוחדת לטלויזיה וקולנוע.
לאורך השנים, למרות תשוקתה למקצוע, עבדה מיי מיי יחד עם אביה ועזרה לו לנהל רשת לכלי בית ועיצוב. מגיל 22 היא ניהלה את הסניפים, נסעה מאחד לשני, דואגת לעובדים, מעסיקה , מכשירה, מנהלת ודואגת שהכל מתנהל כשורה.
את העסק שלה פתחה בשנת 2010 ובאותה השנה גם הצטרפה לארגון. היא מאוד רצתה כבר מאז להצטרף לקבוצת "BNI עסקים בתנופה" אך תחום העיסוק שלה בקבוצה היה תפוס. את צעדיה הראשונים כחברת BNI עשתה מיי מיי בקבוצה אחרת (שלימים נסגרה), למרות שהייתה בהתחלה סקפטית, מהר מאוד הבינה את הפוטנציאל הגלום בחברות בארגון. לאחר זמן קצר החלה לבקר בקבוצות אחרות, להכיר כמה שיותר, ולמצות פוטנציאל זה.
חודשיים לאחר הלידה, התקשרה אליה חברה והודיעה לה שתחום העיסוק שלה התפנה בקבוצה. מיי מיי עזבה הכל והגישה מועמדות בקבוצה בה רצתה להיות. מאז היא שם, כבר מעל 6 שנים.
כיום, כ-50% מהכנסות העסק הם בזכות BNI, בנוסף היא עובדת במשרד שיתופי עם שלושה חברי BNI שניים מקבוצתה ועוד אחד מקבוצה שכנה, ובצורה הזו מצליחים לתת הפניות הדדיות בכך שכל אחד מהם מכיר אחד לשני כל לקוח או פגישה שמגיעה למשרד. כל פגישת BNI הופכת למספר פגישות עם כל השאר וכך כולם מרוצים…
הערך שמדבר אליה מאוד הוא "הנותן מקבל" – הערך שעליו מושתת הארגון. זהו מושג שמצא את דרכו לכל אספקט בחייה של מיי-מיי. בעסקים, בבית, עם המשפחה, ואפילו עם הילדים. היא נושאת את רוח הארגון בכל מקום אליו היא מגיעה. אין חבר, בן משפחה או מכר, שלא שמע על הארגון. כולם סביבה יודעים למי לפנות כשהם זקוקים לאיש מקצוע כל שהוא, מכל תחום.
כשהיא מדברת עם אנשים, חשוב לה לדבר על ה'בדידות העסקית' שרוב בעלי העסקים הקטנים מוצאים את עצמם בתוכה. ואז להסביר מדוע הארגון הוא חלק כה אינטגרלי שהשפיע כל כך על חייה. החיבור המשמעותי שנוצר בינה לבין חברי הקבוצה והשילוב של עסקים עם תחושת משפחתיות.
היא רואה את עצמה בעוד 5 שנים "קודם כל ב-BNI" ובקבוצה שלה. היא רואה את העסק שלה גדל, דבר שיאפשר לה להתפנות לעוד דברים שהיא אוהבת לעשות.
משפט מפתח: "חיוך, אופטימיות וחיוביות – יפתחו עבורכם כל דלת שתרצו לעבור בה"
לסיכום:
"למי שמתלבט אני אומרת שזו תהיה ההחלטה העסקית הטובה ביותר שהוא יעשה עבור העסק שלו. אם יחליט "ללכת על זה", עליו לעבוד בכך. כי מי שעובד עפ"י השיטה בלי לחפש קיצורי דרך, מצליח.
החברות בארגון דומה לאדם שלומד לנגן על כלי. הוא לומד את הכלי, מתאמן, לומד לנגן עליו בביטחון ולאחר שלמד לנגן שיר שלם ללא זיוף, מצטרפת אליו כל התזמורת!"
צילום: מיי מיי
כנס ירושלים לעסקים בשיתוף BNI
עיריית ירושלים, יצאה ביוזמה ברוכה לטובת העסקים הקטנים בעיר במיזם שנקרא "הזירה העסקית", מטרתו הראשונית: להציע לבעלי עסקים ירושלמים, הזדמנויות עסקיות חדשות על ידי חיבור ללקוחות מוסדיים. הזירה מעניקה גישה נוחה למכרזים, חשיפה, נוכחות ברשת וקשר ישיר עם לקוחות פוטנציאליים.
ניר כהן, מנהל המיזם יצר קשר עם BNI באמצעות עו"ד איתי גבעון, מנהל איזור ירושלים והתקבל בקבוצות המקומיות בזרועות פתוחות ובאירוח BNI בסגנון ירושלמי עם השאלה:
"מה אנחנו יכולים לעשות עבורך?".
בעירייה הבינו את חשיבות הפיכת הרעיון לקהילה פיזית, בו בעלי העסקים יוכלו להכיר ולקדם את עסקיהם.
המפגש הראשון נקבע לערב ראש השנה, בסינמטק ירושלים. יעקב לוי-דותן, מנהל אזור מודיעין העביר את הנושא המרכזי "פותחים את תש"פ בשת"פ " בדגש על נטוורקינג. לאירוע הגיעו כ100 איש והמקום היה מלא עד אפס מקום.
איך יודעים שהמפגש היה מוצלח? אנשים לא רצו ללכת, אלא נשארו למינגלינג משמעותי עד שנציגי הסינמטק התחננו שיפנו את האולם.
זהו שיתוף פעולה בין העירייה לבעלי עסקים מאזור ירושלים ואנו מקוים שעוד עיריות יבינו את חשיבותו וירימו את הכפפה בקידום העסקים בעירם.
קבוצת "BNI להב" עושה טוב בקהילה
BNI ישראל שם לעצמו למטרה ליצור מסגרת תומכת, מפרגנת ומעודדת פעילות למען הקהילה במסגרת קבוצות BNI. רבים מהחברים מתנדבים בקהילה והיוזמות והפעילויות הרבות מחממות את הלב.
"בבוקר יום שישי יצאנו, חברי קבוצת BNI להב, בתל אביב, לבית הספר יובלים שברמלה, ליום שיפוצים ושיפור הנראות של בית הספר.
בית ספר יובלים הינו בית ספר לחינוך מיוחד לנערים ונערות מכל רחבי הארץ בגילאי 13- 21, שכולל 100 תלמידים ומכין אותם להשתלבות בקהילה.
אספנו כספים, גייסנו תרומות וכמה זוגות של ידיים עובדות ונמרצות ויצאנו ליום עבודה: גרפנו, ניכשנו, עדרנו, שתלנו, צבענו, ניגרנו שולחנות, תלינו וילונות ולבסוף קרצפנו וניקינו.
את ההפקה המדהימה הזאת הרימה קרן יגל ברודי שבנחישות ובנועם הצליחה לגייס אותנו למשימה החשובה הזאת.
אליה הצטרפו ביעילות מופתית, ניר שרקני ודפנה רייס סומרפלד, לארגון המשימה ולניהול העבודה בשטח.
עוד תודות מיוחדות:
לגנן משה נחום שהגיע לסרוק את שטחי החוץ של בית הספר, תכנן את הגינות מבעוד מועד וארגן תרומה נאה ממשתלת נווה ירק [תודה לכם!!].
לגל קגן מפאו – מטבחים ונגרות על התרומה המכובדת של העץ והחומרים לבניית עמדות עבודה לילדים בשתי כיתות לימוד, ושהגיע עם הצוות הפרטי שלו לעבודה בפועל.
לקרול רביב מחלונות מתגשמים עיצוב וילונות על עיצוב הווילונות והתקנתם בשתי כיתות הלימוד.
לאורי זילבר עיצוב ובנייה בעץ על תכנון וביצוע עבודות הנגרות.
לכנען סנטר על התרומה הכספית הנאה לרכישת הצבעים והמברשות לצביעת הקירות והרהיטים.
וכמובן – לכל אחד ואחד מכם, חברי קבוצת BNI להב היקרים, שהקדשתם מזמנכם היקר והגעתם, נחושים ונמרצים [חלקכם יחד עם הדור הצעיר במשפחה] לתרום לעשייה הנפלאה הזאת.
לא יאומן מה הספקנו יחד ב-4 שעות!!! איזה פרויקט מהמם!!"
כתבה: שולי קורן
עיצוב גרפי: שלי גולדשטיין
הקבוצות הגדולות בכל אזור