חשיבות ההשקעה בלימוד מתמשך
רוב אנשי העסקים משלמים מס שפתיים ללימודי עסקים.
אתה כנראה אינך כזה, הרי ממש כעת אתה מקדיש מזמנך לקרוא את המאמר הזה. הכוונה היא כמובן לאיש עסקים ממוצע.
שאל קבוצת אנשי עסקים אם הם מעוניינים לבוא לסדנא או סמינר על פיתוח קשרים עסקיים, ושלושה מכל ארבעה אנשים בחדר יענו בחיוב. הודע להם על המקום והמועד לסדנא, ורק אחדים, אם בכלל, יופיעו.
פעם הופתעתי לשמוע ש 50% מכל העסקים הנפתחים נסגרים במהלך שלוש השנים הראשונות לפעילותם. כעת, כשאני עוסק בתחום העסקי כבר כמה עשורים ולאחר שפגשתי יזמים רבים שהקימו עסקים, אני מופתע מכך ש 50% מהם בכלל שורדים שלוש שנים.
אולי אני קצת מגזים, אבל לא הרבה. דבר אחד שלמדתי מנסיוני הוא שרוב בעלי העסקים שמצליחים לאורך זמן, מחזיקים ב"תרבות של למידה". הדבר נכון במיוחד מתקופות של שפל כלכלי.
פיתוח עצמי של אישיות ומקצועיות הוא מסע, לא יעד. זהו דבר שהוא תמיד בבחינת פעולה מתמשכת. לעתים קרובות אנשי עסקים טרודים כל כך בעבודה "בתוך" העסק עד שהם שוכחים להקדיש זמן ומאמץ לעבודה "על" העסק. חלק חשוב מהעבודה "על" העסק, לצד שיווק ותחזוקה, הוא הקדשת זמן לפיתוח אישי ומקצועי.
בנימין פרנקלין, (1709-1790, מדינאי ממציא ואיש אשכולות אמריקאי שבטעות אנשים חושבים שגם היה נשיא) אמר פעם "אם אדם מרוקן את מה שיש לו בכיסו אל תוך ראשו, אף אחד לא יוכל לקחת את ממנו את זה, כלומר, השקעה בידע תמיד תהיה רווחית ביותר"
עם הרעיון הזה בראש, הנה משימה לשבוע הקרוב: בדוק באמצעי התשלום שלך (פינקסי צ'קים, דו"ח כרטיס אשראי וכד') במהלך השנה האחרונה. האם הוצאת סכום כלשהו על איזה שהוא סוג של השכלה לגבי העסק שלך?
אם יסתבר לך שאינך "מרוקן את כיסך לראשך", קח לך כמה דקות למחשבה על מה תרצה ללמוד כדי לשפר את תפקוד העסק שלך, והרשם ללימודים כאלה כבר השבוע! אל תעכב את הדבר מעבר לשבוע!
אם אתה רוצה להרוויח יותר, אתה חייב ללמוד יותר. ודרך אגב, קריאת מאמר זה שוב ושוב מפעם לפעם גם היא לא תזיק.